BilligMetaldetektor.dk

En sjov og spændende hobby for alle aldre !
Minelab Metal Detectors
Stacks Image 240

Minelab

Det Australske firma Minelab er formentlig nok det foretrukne og mest brugte mærke blandt de mest seriøse/semiprofessionelle danske metaldetektor-entusiaster.

SE HER: Spar kassen på at købe MINELAB i Tyskland ! - frem for Danmark.

Minelab blev grundlagt i 1985 af Bruce Candy og er en australsk baseret virksomhed, der er blevet en global leder inden for metal-detekteringsteknologi. Virksomheden blev etableret med visionen om at skabe metal-detektorer af høj kvalitet, der kunne levere enestående præstation.

Et kig på historien..
Minelabs tidlige år var præget af innovation, og de opnåede hurtigt anerkendelse for at introducere banebrydende teknologier til metal-detekteringsverdenen.

Deres engagement i forskning og udvikling adskilte dem fra konkurrenterne og muliggjorde, at både entusiaster og professionelle kunne opdage en ny grad af effektivitet og præcision i deres skattejagt.

Minelab laver metaldetektorer af allerhøjeste kvalitet til den seriøse detektorist, og priserne hører derfor til blandt de lidt dyrere produkter.

Minelab for nybegyndere
De fleste nybegyndere inden for hobbyen har tidligere som udgangspunkt nok sjældent Minelab-mærket med mindre pengepungen har været til det, eller man har været helt overbevist om, at lysten til at gå med metaldetektor er noget der ville vare ved, et god stykke ud i fremtiden.

Inden for de sidste par år er Minelab dog også kommet med detektormodeller der mere henvender sig til nybegynderen eller børn. Hvis du er på udkig efter det så er Minelabs
Go-Find modeller helt sikkert værd at tjekke ud.

Populære modeller
En af Minelabs mest populære detektorer gennem tiden er modellen X-Terra 705 som fåes i prisklassen 4000-5000 kr.

Minelab opdeler deres metaldetektorer i tre forskellige kategorier; Gold, Treasure og Countermine. Treasure detektorerne er de mest almindelige detektorer og blandt dem, de fleste amatørarkæologer finder deres detektor.

Gold: GPZ 7000, GPX 5000, GPX 4500, SDC 2300 & X-Terra 705.

Treasure: CTX 3030, Excalibur II, E-Trac, Safari, X-Terra 305/505 & Go-Find serien.

Countermine: F3, F3 UXO, F3 Compact, F3 CI & STMR Array.

Begynder: VANQUISH & GoFind (specielt til børn)

Ud over de ovennævnte modeller så er der stadig en masse rigtigt gode tidligere modeller af Minelab detektorer på markedet. Mange af disse sælges som både nye og brugt. Se evt. på
DBA.dk

Den Imponerende produktlinje

Minelab har siden grundlæggelsen konsekvent hævet barren i metal-detekteringsindustrien og tilbyder idag en ret bred produktlinje, der imødekommer forskellige behov og færdighedsniveauer. Nogle markante modeller i deres produktlinje inkluderer idag..

Equinox-serien
Kendt for sin alsidighed har Equinox-serien multi-frekvensdetektorer, der giver brugerne evnen til at tilpasse sig forskellige jordbundsforhold og måltyper.

CTX 3030
En flagskibsmodel kendt for sine avancerede funktioner, herunder GPS-funktionalitet og geotagging, hvilket gør den populær blandt seriøse skattejægere.

Gold Monster-serien
Skræddersyet til guldudvinding, er disse detektorer designet til at udmærke sig i stærkt mineraliserede jordbundsforhold og sikrer optimal ydelse i søgningen efter ædelmetaller.

Excalibur II
Specielt udformet til brug under vand, er Excalibur II blevet en favorit blandt skattejægere under vandet og tilbyder enestående følsomhed i udfordrende miljøer.

Bemærkelsesværdige fund med Minelab

Minelabs metal-detektorer har været afgørende for nogle af de mest betydningsfulde opdagelser i nyere historie. Blandt disse bemærkelsesværdige fund skiller nogle sig markant ud. Her er et par stykker:

Staffordshire-skatten (2009): På en mark i Staffordshire, England, opdagede en metal-detektorist en samling af over 3.500 angelsaksiske artefakter, herunder guld- og sølvgenstande. Fundet, værdisat i millioner, demonstrerede kraften i Minelab-teknologien til at afsløre historiske skatte.

Hoxne-skatten (1992): Opdaget af en metal-detektorist i Suffolk, England, indeholdt denne skat romerske sølv- og guldfund, herunder mønter og smykker. Fundet kastede lys over det gamle romerske Storbritannien og rigdommen, der eksisterede på den tid.

Cortez' Støvle (1989): Opdaget i Mexico er Cortez' Støvle (Boot of Cortez) en af de største guldklumper, der nogensinde er fundet. Et bevis på Minelabs evne til at finde betydelige skatte vejede dette fund imponerende 389 troy ounce. Læs mere
Vikingeskat fundet på Fyn med Minelab detektor
Minelab detektorer er måske de mest populære blandt danske detektor entusiaster og deres brede sortiment gør at der er altid er en model som kan passe til både den erfarne og nybegynderen.
En god historie fra Danmark er eks. den om Claus på Fyn som i 2020 fandt en vikingmøntskat på omkring 800 mønter på en mark ved byen Brobyværk. Claus var nybegynder da han gjorde fundet og havde gået med sin
Minelab VANQUISH 540 metaldetektor i mindre end et år inden han gjorde et at de flotteste detektorfund på Fyn nogensinde.
MINELAB VANQUISH 540
I november måned 2020 besluttede han at gå på opdagelse på en mark hvor han tidligere havde fundet metalknapper, middelalder dragtspænder/fibler og nogle få mønter. Til hans overraskelse hørte Claus pludseligt et signal på hans detektor, som var noget anderledes end han tidligere havde hørt..
Efter at have gravet et stykke tid så han at han var stødt på en nedgravet møntskat og gjorde korrekt som man altid skal gøre nemlig at kontakte det lokale museum som fortsatte udgravningen. De viste sig så at der ialt var nedgravet omkring 800 mønter i to krukker. Mønter som både var fra England og danske fra tiden omkring
Kong Svend Estridsens regeringstid som var i slutningen af vikingetiden omkring år 1050.
Du kan læse mere om Claus fantastiske detektorfund med Minelab metaldetektor her >
Læs mere
Sortiment
Minelab Equinox 600 & 800
Virkelig lækre topklasse letvægts-metaldetektorer som Minelab introducerede på markedet i 2017. Maskinen har en ny multi-frekvens teknologi der efter sigende skulle gøre livet en hel del lettere, ikke mindst for de mere seriøse metaldetektorentusiaster. Equinox 800 er vandtæt ned til 3m og kan således nemt tages med på badeferien sydpå eller måske blot en tur i vandet ved de danske kyster. I hvert fald så skal du ikke bekymre dig om den kan holde til en ordentlig gang regnvejr..

Vejer kun 1,34 kg !!

Læs mere her >
Minelab Equinox
God Find LCD display
Minilab GO-FIND
Nye modeller i foråret 2015 (maj), betyder nye muligheder for de yngste der gerne vil igang med metaldetektorhobbyen uden at skulle gå rundt med en dyr og stor uhåndterlig detektor til voksne..
Den nye GO-FIND serie består af tre forskellige modeller som hver især har deres fordele lige fra den helt simple detektor til strand og skov uden mange indstillings muligheder og så til den lidt udvidede maskine med pinpoint-funktion, holder til smartphone m.v.
Go-Find 20
Go Find 20
Den helt enkle og brugervenlige løsning med to “fund” indstillinger og 8” søgehoved.
Tre indstillinger for følsomhed og fem indstillinger for lyd.
Bruger 4 stk. aa batterier, vægt på kun 1,0 kg og kan klappes sammen så den fylder næsten ingenting..

Features:
* 8” søgehoved
* 2 “fund-indstillinger”
* 3 indst. for følsomhed
* 5 volumeniveauer
Go-Find 40
Go Find 40
Den lidt mere udviddede model med en ekstra “fund-indstilling” og et lidt større søgehoved på 10”. Desuden et forbedret LED display med baggrundsbelysning og mulighed for brug af Minelabs Go-Find App..

Ekstra ifht. Go Find 20:
* 10” søgehoved
* 4 indst. for følsomhed
* 3 “fund-indstillinger”
* Bluetooth
* GO-FIND App
*
Pinpoint
Go-Find 60
Go Find 40
Den største model i GO-FIND serien, med ekstra nøjagtighed ifht. at frasortere metalskrald og andre features.

Ekstra ifht. Go Find 40:
* Go-Find Pro App
* Inkl. håndskovl
* Inkl. smartphone holder
* Inkl. ørepropper

>
Se video
Minelab X-Terra 305
Minelab 305
En af de mest populære maskiner blandt danske amatør arkæologer og detektorister. X-Terra er en rigtig god begyndermaskine for både børn og voksne der gerne vil have super kvalitet.

Detektoren har bla. pin-point funktion og nr.id for metaltype detektering.

Bruger 4 stk. AA-batterier og vejer kun 1,4 kg

Se Minelabs
instruktionsvideo om X-Terra 305
kr. 2.999,-*
* den angivne pris er ca. pris ved levering fra Detektorshop.dk
Minelab Metal Detectors video
Her forneden har vi udvalgt en af Minelabs officielle reklamevideoer, hvor du måske kan få et lille indtryk af hvad det er at Minelab gerne vil være kendt for og hvilken filosofi der ligger bag firmaets produktion af metaldetektorer.

Hvis ikke det er nok, så kan du evt. klikke dig videre til Minelabs hjemmeside eller se mere på deres officielle Youtube kanal..

> Læs mere om
Minelab på deres hjemmeside.
> Minelabs officielle kanal på
YouTube
> Minalabs side på
Facebook
> Minelab ejere:
Minelabowners.com